Rustika kök

Den rustika stilen har en strävan efter att få personen som kommer in i hemmet eller rummet en upplevelse av värme och ombonat. Den rustika stilen brukar ibland också kallas för den lantliga stilen och är en väldigt populär interiör utformning. Denna typ av inredningsstil är perfekt för dig som vill göra något nytt i ditt äldre hem, men ändå inte vill spendera mycket pengar på dyra reparationer.

Och om du vill uppdatera ditt gamla kök är den rustika stilen ofta mycket passande som för tankarna bakåt till de äldre lantköken. Många anser det också vara trevligt med en balans till det nya med lite mer välanvända, nötta eller ruffare saker i köket och utstrålar en blandning mellan nostalgi och framtid. Köket har väl aldrig heller varit mer populärt som samlingsplats, kontor eller matplats och blir ofta en naturlig utgångspunkt för hela familjen. Och då vill man ha ett kök som man trivs med.

Rustika Kök

Färger och material

Den rustika stilen innefattar ofta färger som uppfattas som naturliga, det vill säga olika pastellfärger som beige, guld, ljusgrå eller andra liknande färger. I dag är det populärt att inhämta inspiration från New England som för med sig mjuka vita toner, monogram och mjuka former. Tillsammans med material som kommer från naturen, ofta i olika träslag eller sten och rustika möbler, är det rustika stilen i både köket och hemmet, en naturlig och trevlig interiör lösning som dessutom andas tidlöshet och passar i de flesta hem. Naturmaterialen kan också bestå av tegel, granit eller marmor. Att till exempel blanda ljusa väggar medan detaljer i mörkt trä eller tvärtom, är väldigt snyggt. Rustika möbler består också ofta av naturmaterial såsom järn eller trä och möblerna är ofta utformade för att skapa en behaglig atmosfär i köket.