Inredningstips

Färgens återkomst i det svenska hemmet!

Under de senaste åren har det blivit mer och mer populärt att använda sig av färger i samband med att man inreder sitt hem, man kan säga att det svenska folket som tidigare älskat sina vita och neutrala toner har nu gjort en helomvändning och endast vill ha färg, färg och mer färg.

Hur kommer det sig då?

Under början 2010-talet så var det stort fokus på naturmaterial och den industriella inredningsstilen, som för övrigt är väldigt lik den inredning stilen som man benämner vid skandinavisk stil, som varit svenska folkets go-to inredningsstil sedan i mitten på 1990-talet. Färgskalan var i vitt, grått och svart, hade man lite tur kunde man även se någon accentfärg i form utav, grönt. Annars färgpaletten väldigt smal. Man la även fokus på naturmaterial i neutrala så som olika träslag, betong och marmor.

Men nu har alltså färg börjat återvända i det svenska hemmet och det är vi ytterst tacksamma för, färg är det vi anser att färg kan återspegla ens personlighet. Rummets färger signalerar vilken individ du är.

Vi på SSEF.se har listat 3 tips på hur du med enkla medel kan följa den senaste inredningstrenden färg!

  1. Låt de udda talen regerar!

När man talar om att ha färg i sitt hem så finns det en oskriven regel att när man inreder sitt hem så ska det vara i udda tal, dvs. ett, tre, fem osv. konsensus mellan inredningsstylister är att hemmet uppfattas lite lugnare om man använder sig av ett ojämnt tal.

  1. Välj en bas färg

Inreder du ett rum ifrån grunden är det bra att sätta en god bas färg som ha majoriteten av de mest iögonfallande. Det blir oftast är det så att du uppskattar mer än en färg och det är helt försåtligt men återhållsamhet är fortfarande de som drar folket blickar i Sverige. Så att ta en färg med en mjuk ton i så kommer du att kunna ha den länge utan att det känns omodernt eller något som du tröttnar på efter någon månad.

  1. Låt även den dominanta kulören finnas i detaljerna!

Kan låta lite tokigt men genom att plocka upp den färg du valt att ha på tex. väggen eller soffa är riktigt snyggt och stilrent att låta komma åter i ens inredningsdetaljer så får man med enkla medel en röd tråd.

Under 2017 och 2018 kommer färgen mer och mer ta en betydande plats och snart är det sterila och omysiga hemma som bortblåsta.

Välkommen tillbaka färg, du är efterlängtad!